Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını yüzde 150 arttırdı

Pandemide yer alımları artarken, Çanakkale Köprüsü’nün yapıldığı Lapaseki ve çevresi arsa yatırımı yapanların gözdesi haline geldi. Köprünün 18 Mart’ta açılması beklenirken, bölgede fiyatlar yüzde 150 arttı. Köprünün temel angajman noktası olan Lapseki ve civarında elan imara açılmamış arazilerin metrekare fiyatları 40 TL’ye, imarlı arazilerde fiyatlar minimum 100 TL’ye daha çok. Kağan Erilkun Danışmanlık Hizmetleri Umumi Heyet Başkanı Hakan Erilkun, “Hem Yıldız Marmara Otoyolu’nun bildirme muhteşem angajman noktası olması, hem üstelik toprakların çokça eli nimetli, ikliminin bile uygun olması, bölgeye talebi artırırken, Çanakkale Köprüsü’nün iki yakayı birleştirecek olmasıyla bölgeyi Türkiye’nin sunma çabuk yükselen değeri haline getirdi” dedi.

“Deniz gören araziler borsa hızıyla ahali değiştiriyor”

“Şu anda yer çok istek gören noktalar güreşçi köprüsü ayağının bulunduğu Lapseki ve civarı köyler. Sunma aşkın neşelilik sakat tıpkı Rum köyü olan Güreci, Alaçık, Mecidiye ve Gazi Süleyman Gösterişli mevkileri. Bu noktalar bölgenin yer temiz noktaları ve 1/1000’lik ümran planlarının açıklanmasıyla yerey vasfındaki güçlü çokça kavuşum yer niteliği iktisap durumu sözkonusu olacak. Bu nedenle dokuz canlı çokça yatırımcı bu noktalardan kayran topluyor, hele bahir gören araziler adeta borsa hızıyla halk değiştiriyor” diyerek konuştu. Bu sonucunda bölgede fiyatların 1 yılda yüzde 150 arttığını aktaran Erilkun, “Şişman, gerçekten parçalanmamış birikimleriyle yatırımcılar Çanakkale’bile arazi alımı yapmaktalar. Çok değil 15 kamer önce Güreci’bile dönümü 25 TL’ye yer bulabilmek türlü iken zaman aynı toprağın dönümünü 65 TL’den hor bulmanız mümkün değil” dedi.

“Yatırımcılar birlikte satışa geçti”

Acun Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre Remax Troia Broker’larından Aytek Topuzoğlu da arsa fiyatlarında yaşanan artışa ilgi çekti. 1 sene öncesine büyüklüğünde 35 TL’ler seviyesinde satılan imarsız arsaların metrekare fiyatının bugünlerde 60 TL’leri bulduğunu tamlayan Topuzoğlu, “Çanakkale bölgesinde yabancıya satılamaz şerhi olduğu amacıyla ağırlıkla İstanbul gibi büyük illerden mevrut yerli alıcılar bölgede çekicilik yapıyor. Zira köprünün bölgeye kazandıracağı debi gözönünde bulunduruluyor. Köprünün muvasala kolaylığı sağlamasıyla Biga kabil uran bölgesine eskimemiş yatırımları çekeceği düşüncesiyle Biga’dan alımlar artıyor. Bir zamanda köprünün ayağının olduğu Lapseki bölgesinde faziletkâr bedel artışları oldu. Antrparantez yatırımlık yer alanlar bu fiyatlarla ikinci ve üçüncü satışlara geçti. Metrekaresine 100 TL’ye büyüklüğünde fiyat isteyenler de oluyor” bilgisini paylaştı.

“Ana artım mamure planlarından sonraları”

Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart’ta açılacağının belirtilmesiyle arazi fiyatlarının tıpkı misil henüz ve yeryüzü az yüzde 20 oranında artım gösterdiğini nâkil Hakan Erilkun şöyle konuştu: “Hele güreşçi köprüsü ayağının takılmasıyla beraber köprüye yakın yerlerdeki neşelilik yoğunlaştı. Şişman yatırımcıların önceden topladığı mukavemetli çok düzlük değerlendi, büyük parsellerin çoğu zaten tükenik durumda. Ana hayatiyet üçüncü köprü ve Sınır İstanbul’da olduğu üzere Çanakkale’üstelik üstelik köprü açılışından sonradan ümran planlarının açıklanmasıyla yaşanacak.”

1915 Çanakkale Köprüsü’ne sonuç tabliye bloğu sevkiyatı yapıldı

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün yolu göründü!

 

Share: