Bölük fiyatları Ruslar yüzünden artıyor

“Yerinden edilme ve icar çılgınlığına cebin Berlin ittifakı” eliyle “Herkes üzere konut. Erdemli kiralarla semtlerimizden kovulmaya hep alay malay cebin çıkalım” sloganıyla planlı gösteriye akmak üzere binlerce birey Alexander Meydanı’nda toplandı.

Göstericiler henüz sonraları üzerinde “Kira artışlarını durdurun”, “Hep üzere bölük”, “Kar üzere değil, insanları için konutlar”, “AVM’ler yerine konutlar”, “Kiralar artıyor, maaşlar yerinde kalıyor. Kâfi bundan sonra” ve “Bu şehir bizim” yazan pankart ve dövizler taşıyarak Unter den Linden ve 17 Haziran caddeleri üzerinden Zafer Anıtı’na kadar yürüdü.

Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılımın olduğu gösteride, federal ve eyalet hükümetler, icar artışlara alın savaşım etmemekle suçlandı ve yetkililerden kiraların artmasına karşı önlemelerin alınması ve herkese kiraları ödeyebileceği konutların sağlanması murat edildi.

Lübeck kentinde aktif Ayleen Munro, yaptığı açıklamada, kiraların haddinden fazla faziletkâr olduğuna tayin etmek için gösteriye katıldığını belirterek, “Tığ kiraların artmasının durdurulmasını ve muayyen tıpkısı süre kiraların dondurulmasını rica ediyoruz. Zira İnsanlar kiraları bundan sonra ödeyemiyor.” dedi.

Berlin’birlikte Hasenheide bölgesinde durma eden Annika Ebert de kiracı adına oturdukları binaların vazgeçmek istendiğini anlatarak, “Tığ civar as ahiz hakkı üzere uğraş ediyoruz. Fakat bu konuda kısmen liyakatli oluyoruz. Biz bol bire bir ağ kurduk ve öncesinde evlerin satılmasına cebin koymaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Ebert, siyasetçilerden icar artış çılgınlığının durdurulmasını ve herkesin oturduğu konutun kirasını ödeyebilmesi amacıyla konutları elinde bulunduran şirketlerin kamulaştırılmasını talep etti.

Gösteriyi tevhit edenler yürüyüşe 20 bin kişinin katıldığını belirtirken, Berlin polisi ise bu sayısının 4 bin civarında olduğunu açıkladı.

Kiralık sülale krizi büyüyor!

 

Öğrenciler döndü, kiralık ev fiyatları fırladı!

 

Kiralık kat krizi Anadolu’yu bile vurdu

 

Share: