2022 taşınmazlar sahiplerinin değerli yılı olacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl kiraların artışa geçmesinin ardından yurt sahipleri, 2022’bile rekor seviyelerde kar elde etmeyi bekliyor. Kiralık bina sahipleri pandemi döneminde yükselen talepten yarar gördü. Karantina uygulamalarının ilk dönemlerinde ertelenen taşınmalar, karantinaların sona ermesiyle birlikte rekor seviyelere ulaştı. Benzeri zamanda gayrimenkul fiyatlarının tarihin en efdal seviyelerine ulaşması da, kiralık dairelere müteveccih ilgiyi artırdı.

Bu gelişmeler binalardaki doluluk oranlarını artırırken, familya sahipleri birlikte kiraları yükseltti. Wall Street Journal’ın haberine göre geçtiğimiz 12 ayda kiralar tahminî %12 arttı. CoStar Group verilerine göre yurt sahipleri, apartman dairelerine yatırım yapmaya bitmeme ediyor. Analistler aylardır devam fail icar artışları zımnında emlak sahiplerinin bilançolarında 2022 yılında nema bekliyor.

Ticari yurt verileri şirketi Green Street, gelecek sene borsalarda muamele gören taşınmazlar şirketlerinin karlarının rekor seviyelere çıkacağını söyledi. NAREIT Equity Apartments Index, bu sene %60 yükseliş gösterdi ve S&P 500 endeksindeki yükselişin kısaca iki katına ulaştı. Camden Property Trust ve Mid-America Apartment Communities hisseleri %80 yükseldi. Buna rağmen bazen analistler kiralardaki bu hızlı artışın sürdürülebilir olup olmadığını sorguluyor.

Kiracılar daha erdemli ücretlerle yüz yüze kalırken, anbean elan aşkın hayat aileleriyle yaşamayı evet birlikte karı arkadaşı bulmayı yeğleme edebilir. Ancak birçok emlak sahibi, daha bu yönde tıpkısı belen görmüyor. Mid-America Direktörü Thomas Grimes, “insanlar akım etmiyor” dedi. Ilımlı gelirli binalara odaklanan müşareket, kira sözleşmelerini yenileyen kiracıları üzere %13 bindirim yaptığını duyurdu.

2021 yılında kiraların arz aşkın yükseliş gösterdiği şehirler ortada Austin, Teksas ve Miami bile meydan alıyor. Aynı zamanda talebin yükseldiği şehirler da Memphis ve Jacksonville oldu. Bu şehirlerde taşınmazlar erişimi her an kısıtlı ayla geliyor. Evden çıkarılan hayat sayısı artarken, kiraların artmaya bitmeme etmesi birçok kişiyi el duruma düşürecek. realtor.com Başekonomisti Danielle Arkaç, “bu şehirlerin birçoğunda asgari ücretteki yükseliş, kiralardaki yükselişe yetişemiyor” dedi.

finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre yurt analistleri bakir apartman arzının kiralardaki yükselişi durdurabileceğini söylese dahi, hazırlık zincirlerinde yaşanan mesail yapım projelerinin de ertelenmesine bozukluk oldu.

Sülale-Son Teşrin döneminde 4.5 milyondan çok Moskof seyyah geldi

 

Credit Suisse SoftBank’a cenk açıyor

 

İçki ve sigaraya denetim pulu zammı geliyor

 

Share: