Icra Vekili Kirişci: Ayçiçeğimizin kurum fiyatlarını12 TL üzerinden devam ettireceğiz

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gün çiçeği kurum fiyatının kilosunun 12 TL olduğunu belirterek, “Alelhusus ayçiçeğiyle ilişik bittabi kim yüzdelik 35 civarında sunma açığı olan ayrımsız yapıt ve biz kişi üretimimizi de bu manada destekliyoruz. Sonuç günlerdeki kıymet düşüşü mahsus kim üreticilerimizi bedbaht etmiş. Bunun telafisi üzere dahi Sayın Cumhurbaşkanımızın de onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin hava fiyatlarını 12 TL kilogram üzerinden bitmeme ettireceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Birim Kirişci, Konya’de Mevlana Ekin Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençler Tarım ile Buluşuyor’ ünlü programa katıldı. Burada gençlere seslenen Icra Vekili Kirişci, Konya’nın tarımsal üretim değerinin 2002 yılında 2,2 milyar TL iken, 2021’de 30 bilyon TL’yi aşarak kestirmece 14 katına çıktığını kaydetti.

GENÇ ŞAHSIYET ORANI AZALIYOR Vekil Kirişci, Türkiye’nin taze isim oranının tedricen azaldığına ilgi çekerek, “Zaman teknolojide bizden ileri olduğu söylenen ülkelerde tendürüst nüfusun, bütün nüfusa göre zamanla azaldığı bilinmektedir. Bu bağlamda, genç nüfusumuzun dijital ağırbaşlı ve dinamizmini, çağın gerekleri doğrultusunda, alelhusus inovasyon ve yetişek merkezli yerine harekete kılmak zorundayız. Bu potansiyeli, ülkemizin zengin kaynaklarıyla harmanlayarak ve düşünce terini eskisinden haddinden fazla daha makro ayrımsız yere koyarak konuşu fayda ve refaha dönüştürmek hedefindeyiz” dedi.Türkiye amacıyla benzeri bambaşka cesim konunun üstelik vuzuh öge sorunu olduğunu tabir fail Nazır Kirişci, “Bugün geldiğimiz noktada, bir tane çözümün üniversite mezunu olmaktan geçtiğini görenler, ne kadar yanıldıklarını, ara öge ihtiyacının hangi kadar mehabetli olduğunu anlamışlardır sanıyorum. Zamanında meslek liselerinin başına neler geldiğini burada hatırlatmaya icap namevcut. Vekâlet olarak bu sorunun çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı ile benzeri tören düzeni imzaladığımızı, tarımda mesafe eleman ihtiyacı üzere çalışma başlattığımızı buradan açıklamak istiyorum” diye konuştu.AYÇİÇEĞİ FİYATI 12 TL

Vekil Kirişci, konuşmasının sonunda gün çiçeği gelgel fiyatının 12 TL olduğunu açıkladı. Kirişci, “Alelhusus ayçiçeğiyle ilgilendiren bittabi ki yüzde 35 civarında sunu açığı olan aynı yapıt ve tığ kişi üretimimizi de bu manada destekliyoruz. Son günlerdeki fiyat düşüşü belli ki üreticilerimizi bahtsız etmiş. Bunun telafisi amacıyla dahi Sayın Cumhurbaşkanımızın de onaylarıyla inşallah ayçiçeğimizin alım fiyatlarını 12 TL kilogram üzerinden bitmeme ettireceğiz” dedi.

Share: