Sur’da 65 gözyaşı ve cisim vatandaşa ücretsiz hizmet

Diyarbakır’ın Uğur Belediyesi ilçede 65 gözyaşı ve vücut ihtiyaç sahibi ve yalnız cıvıl cıvıl marazlı ve bakıma eksikli vatandaşlara ücretsiz yerine evde hizmet hizmeti sunuyor.

Sur ilçesinde zihayat bakıma muhtaç hastalanmış ve gerekseme sahibi vatandaşların evini tek yegâne gezen Sur Belediyesi Hazfetmek Bank ve Evde Bakım Hizmetleri ekipleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların ferdî bakımı ve aile temizliklerini yapıyor.

Uğur İlçe Kaymakamı ve Belediye Reisi Asım Solak, Uğur ilçe Içtimai Teavün ve Dayanışma Vakfına mukayyet 65 yaş ve üstü evde bekâr canlı, rahatsız ve bakıma eksikli vatandaşların hem aile temizliği hem dahi kişisel bakımları üzere ehliyetli kazanca sahip olmayan yaşlıların her ahit yanında olacaklarını söyledi.

Uğur ilçesinde Yapmak Bank ile Evde Hizmet Hizmetleri biriminin görevli vatandaşlar vasıtasıyla yaşlıların şeker, potansiyel farkı ve incitici ölçümlerini ahenkli adına yapıldığını belirten Solak, “İçerisinde düz alan Kuaförümüz yaşlılarımızın saç, keski ve ten bakımlarıyla ilgilenerek kendilerini elan ferah hissetmelerini sağlıyor. Eş temizliğinden sorumlu olan çalışanımız ise evi temizleyerek varsa çamaşırlarını makineye atarak yaşlılarımızın henüz sağlıklı tıpkı ortamda yaşamaları üzere ellerinden gelen cemi çabayı sarf ediyor” dedi. – DİYARBAKIR

Share: