İzmir Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesine Dinamik Yatakhane, Atak Klinik ve Taşımalık Ameliyathane Gönderecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne merbut ESHOT Genel Müdürlüğü, sarsıntı bölgesine gezmek için iki canlı yatakhane elan yaptı. Büyükşehir vasıtasıyla tıpkı kıpırdak klinik ile taşımalık ameliyathane da yer sarsıntısı bölgesinde afiyet hizmeti veren Eşrefpaşa Şehremaneti Hastanesi’nin kullanımına sunulmak için hazırlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye’üstelik hizmet eş güdüm merkezleri oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çadır ve konteyner kurulumundan içmece suyu altyapısına, temizlikten sağlık hizmetlerine büyüklüğünde depremzede yurttaşların ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Taharri-kurtarma ekipleri ve depremzedelerin geçici konaklaması amacıyla elan evvel dört körüklü otobüsü canlı yatakhaneye çeviren ve bölgeye gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Umumi Müdürlüğü, Gediz Atölyeleri’nde kişi imkanlarıyla yaptığı iki kıvrak yatakhaneyi, ayrımsız kıpırdak klinik ve konteyner ameliyathaneyle gelişigüzel bölgeye gönderecek.

ESHOT Umumi Müdürlüğü Erişim Yatırımları Dairesi Başkanlığı Karoser ve Otoboya Büro Müdürü Ersel Dokunaklı, bölgeye yaraşmak için üç devingen yatakhane daha hazırladıklarını aktararak şu bilgileri verdi:

“YENİ 3 SAYI ARACIMIZI ELAN SEVKE HAZIRLADIK”

“Kurtarıcımızı, depremzede vatandaşlarımızın kullanımı amacıyla deprem bölgesine gönderme ettik. Yıpranmamış üç skor aracımızı henüz restore ederek depremzede vatandaşlarımızın kullanımına sevke hazırladık. Araçlarımızdan iki tanesi, depremzede vatandaşların ve esenlik personelinin yatakhanesi olarak kullanılacak. Doktorlarımız ameliyathane öncesinde buraya gelecekler, arkada arınıklık odamız var, ön tarafta yataklarımız var. Doktorlarımız ameliyathaneye girecekler, cerrahi müdahale işlemini gerçekleştirildikten bilahare hastalarımız içerideki yatakhanelerde nezaret altına alınacaklar. Depremzede vatandaşlarımızın keyif problemlerini çözebilmek üzere hakeza bir husus yapmayı düşündük. İnşallah tıpkısı nebze birlikte olsa apotr olabilmişizdir.”

Share: