Ata evine zorunlu çağ

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ DUYUM SERVİSİ

Mütezayit yaşam maliyetleri dünya çapında elan çok insanı sülale büyüklerinin evine köylü dönmeye zorluyor. Değişik dizge içinse duyulmak imkansız hale geldi.

Iktisadi zorluklarla mücadele edenler sadece gençler de değil. Pandemi ve elektrikten azık ve doğalgaza kadar gelişigüzel alanda yükselen fiyatlar rekor sayıda insanı zor durumda bıraktı. 40 ve 50 yaşlarındaki insanlar birlikte ebeveynlerinin evlerine yaklaşmak zorunda kaldı.

Bloomberg International’ın haberine göre sonuç yapılan ayrımsız araştırmada 1971 ve 2021 yılları ortada çok kuşaklı hanelerde ruhlu Amerikalıların iki kattan aşkın arttığı görülüyor. Araştırı şirketi Pew Research’ün gerçekleştirdiği soruşturma çalışmasında Amerikan nüfusunun %18’inin birden aşkın kuşaktan bireylerin yaşadığı hanelerde eğleşme ettiği ve bu oranın daha pik yapma eğilimi göstermediği görüldü.

söz konusu aileler ortada ebeveynleriyle gelişigüzel dinamik ebeveynlerin yarısından dahası ailelerine mali yardımda bulunuyor, yüzdelik %30’u ise kira veya mortgage üzere hiçbir özdek ödemediklerini belirtiyor. Credit Kompozit’nın analog bir sormaca araştırmasına bakarak 18 ila 25 yaşları arasındaki insanların %29’unun ebeveynleriyle veya akrabalarıyla tıpkı evi paylaşıyor ve bu durumu uzun vadeli taşınmazlar çözümü yerine görüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre uzmanlar, insanların genellikle boşanma yahut süreduran kalma kadar tepeden inme tıpkı olayla karşılaştıklarında ebeveynlerinin yanına anlayışsız dönme eğiliminde olduklarını söylüyor. Ancak gâh bireylerse benzeri ev satın kabul etmek yahut evlendiklerinde evet da yavru sahibi olduklarında henüz iri benzeri eve alışılmak amacıyla para biriktirebilmek üzere bu yöntemi yeğleme ediyor. Artan konut maliyeti ile birlikte bu meydanlık periyot birçok hayat için beklenenden henüz etraflı sürebilir.

İngiltere merkezli Kamu Politikaları Araştırmaları Enstitüsü Ekonomisti Shreya Nanda, “Pandemi, herhangi bir yaştan savunmasız insanların mali durumuna beis verdi. söz konusu ortam, işlevsiz tıpkısı hane piyasası ve kalan hayat maliyetine bukanak uyduramayan ücretlerle birleştiğinde, bir nice insanın bozukluk yeniden ailesiyle birlikte yaşaması gerektiği açıklanıyor” ifadelerine meydan verdi.

ÇAKER merkezli Charleston Üniversitesi’nden Jenna Abetz ÇAKER’deki çokça kuşaklı hanehalkları konusunda araştırmalar yapıyor. Abetz’e göre, 20’li ve 30’lu yaşların başındaki insanlar, ebeveynleriyle işlek insanların yeryüzü nazik demografisini oluşturuyor. Bu kişilerden bazıları ise evlerinden on paralık ayrılmamış. Öğretim Üyesi ayrıca elan buğulanmış bireylerin birlikte ekonomik baskılarıyla başa geçmek ve buğulu ebeveynlerin bakımına yardımcı olmak amacıyla yuvaya geri dönebildiğini belirtiyor.

Ocak evine dönem vakit kaybetmeden ÇAKER’ye ait ayrımsız vakıa değil. İngiltere Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre ülkede geçen sene 20 ve 34 yaşları arasındaki 3,6 milyon herif ebeveynleriyle alay malay yaşıyordu. 20 yıl evvel ise bu sayı yalnız 1,1 milyon civarındaydı. Avrupa Birliği’nin sayım bilimi ofisi Eurostat verilerine bakarak Portekiz’de aile evinden ayrılanların yaş ortalaması 2020’birlikte 30’ken ertesi yıl 34’e yükseldi. İsveç ve Belçika dahi karışma tutmak üzere değişik Avrupa ülkelerinde dahi artışlar gördü.

Yurt fiyatlarını zenginler yükseltiyor

 

Gayrimenkul yatırımcılarını tehlikeli aritmetik

 

İngiltere’bile eş fiyatları tarihi zirvesinde

 

Share: