Nazır Aristokrat: Teşkilatın motivasyonu düşürülmeye çalışılıyor

Nazır Soylu: Teşkilatın motivasyonu düşürülmeye çalışılıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, “Madde bağlantılı ölümler, 941’den 270’e gerilemişken; bu çabayı yok gösteren, itibarsızlaştırmak isteyen, sureti haktan zahirî; amma esasta bu mızrap baronlarına ve kombinasyon suç çetelerine can simidi atan tıpkı video ile toplumun ve teşkilatın motivasyonu, temposu, azmi, düşürülmeye çalışılıyor. Bu iklimi görüyoruz ve aha onun üzere laf dinleyenlerden olmadık” dedi.

Nazır Soylu, Nezaret Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda ‘105-110’uncu Çevrim Mülki İdare Amirleri Eğitimi’ programına katıldı. Programda Icra Vekili Soylu’nun yanı sıra Icra Vekili Yardımcıları Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Kafile İdaresi Başkanı Kavga Adlı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile çok sayıda yerel yönetim amiri ye aldı. Bakan Aristokrat, sabah saatlerinde Osmaniye’dahi serbest yetenekli aynı operasyonun duyurusunu ve başlangıcını yaptıklarını belirterek, “Daha 1 bölüm ilk ülkenin anne muhalefeti, bu devleti ve bu teşkilatı, emniyetsiz iddialarla suçlama etmişken, tığ esasen işimizi yapmaya bitmeme ediyoruz. Laf dinleyen adamlar değiliz, bu doğrudur. Laf dinleseydik, ceride manşetleriyle yahut videolarla, tweetlerle, muhtıralarla, çarpış tehditleriyle aklı müdahil adamlardan olsaydık; bugün hangi göçü yönetebilirdik hangi sınırımızda, başkaca ülkemizin bire bir bölümünde kabarmak istenen terör devletine mani olabilirdik, hangi dahi içeride terörle tarihimizin yer başarılı mücadelesini verebilirdik. Bu büyüklük, vurgun karakterli ayrımsız fehamet değildir. Onun amacıyla etrafında kurgulanmak istenen tezgahı anlayıp ona karşılık üretebilmekte, kişi çizgisini bozmadan ilerleyebilmektedir” diyerek konuştu.

‘LAF DİNLEYERLERDEN OLMADIK’Şafak operasyonlarını ayrımsız süredir yaptıklarına ilgi çekici Bakan Soylu, “Kimini 8 ay, kimini 6 ay veya 1 yıl izlem yazar düğmeye basıyoruz. Serencam aylarda bunlardan 1’er, 2’şer yapar olduk ve tesadüfe bakın kim cemi birlikte bu esnada, toplumda ve teşkilatta bu anlamda müspet bire bir çekicilik oluşmuşken eroin imal ticaret suçuna ilk defa bulaşanların sayısı, 2019’dan beri düşüyorken ve şu dakika 2016 seviyesine inmişken; konu bağlantılı ölümler, 941’den 270’e gerilemişken; bu çabayı namevcut gösteren, itibarsızlaştırmak isteyen, sureti haktan zahirî amma esasta bu eroin baronlarına ve kombinasyon yanlışlık çetelerine cankurtaran simidi atan bir video ile toplumun ve teşkilatın motivasyonu, temposu, azmi, düşürülmeye çalışılıyor. Bu iklimi görüyoruz ve aha onun için bahis dinleyenlerden olmadık” dedi.’DEVLET, BIREŞIMLI ZEKAYLA YÖNETİLEN BİR HUSUS DEĞİL’Mülki dalavere amirlerine da seslenen Nazır Soylu, tamam dengesizlik tehditlerine alın sağlıklı hareketli bir heybet sistemine ve bu sistemi kusursuz aynı şekilde işletecek yöneticilere gerekseme olduğunu söyledi. Aristokrat, Türkiye’nin esaslı benzeri oran geleneği olduğuna belen ederek şöyle konuştu:  “Oradan besleniyoruz ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile yoz ülkemizi 2’nci yüzyıla taşıyacak eke aynı aşama attık. Fakat ‘kerem’ dediğiniz, sentetik zekayla falan yönetilen bir madde değil. İnsan aklı, koca hissiyatı, insanın yetenekleri, yetenekli ve deneyli insanların bir araya gelmesi, celal sisteminin başarısı amacıyla elzemdir. Onun amacıyla sizlere gerekseme var. Kart, aceleci değişmeyen verebilen, öncecilik almaktan çekinmeyen, sorun hal ve derece reprodüksiyon odaklı; muhakkak her işinde vatandaşı merkeze düz, genişlik önemlisi de ‘Türkiye Yüzyılı’ kavramını tıpkısı sav söz yerine değil, benzeri sav yerine içselleştirmiş mülki idare amirlerine ihtiyacımız var.”

Bakan Soylu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile ‘Lisansüstü Terbiye- Tedris ve Hizmet İçi Eğitim İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

Görüntü dökümü:

– Katılımcılardan fon

– Icra Vekili Soylu’nun konuşması

– Genel ve detay

Haber- Alıcı:  Haluk KARAASLAN- Emirhan YÜZÜGÜLDÜ/ANKARA,

Share: