Kara yollarında kapsam

Karaca yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde dokunaklı gidilmesi, gidiş geliş meni ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Karayolları Umumi Müdürlüğünün sefer durumu bültenine bakarak, TEMA Otoyolu’nun İzmit Mağrip-Kandıra kavşakları İstanbul- Ankara istikametinde üstyapı ve asfaltlama çalışmaları yapılıyor. Bu nedenle hafta içi temas ahit 22.00-06.00 saatlerinde otoyol trafiğe kapatılarak, sürücüler İzmit Mağrip Kavşağı’ndan D-100 yoluna yönlendiriliyor.

İzmir- Çeşme Otoyolu’nun 4-6. kilometrelerinde (Güzelbahçe- Urla kavşakları) ekolojik güreşçi köprüsü imal çalışmaları cihetiyle İzmir istikametinde esen abdestbozan trafiğe kapatıldı. Bu kesimde muvasala diğer şeritlerden sağlanıyor.

Anadolu Otoyolu’nun Ankara- Bolu ülke sınırı- Çamlıdere Kavşağı 18-19. kilometrelerindeki Tatlak Köprüsü’nde tabliye ve üstyapı onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu nedenle otoyolun Ankara istikameti trafiğe kapatılarak, muvasala değişik istikametten iki cepheli devam ediyor.

Bozkır-Yarayan yolunun 29-30. kilometrelerindeki imal çalışmaları zımnında ulaşıma kontrollü izin veriliyor.

Manavgat-Alanya- Gazipaşa yolunun 48-49. kilometrelerindeki çökme nedeniyle muvasala servis yolundan sürdürülüyor. Sürücülerin trafik meni ve işaretçilerine uymaları gerekiyor.

Trabzon- Gümüşhane el sınırı-Gümüşhane- Bayburt yolunun 41-53. kilometrelerindeki (Gümüşhane belde yolu) 13 tünelde yapılacak cümbüş, elektronik sistemi hizmet ve onarım çalışması cihetiyle 30 Eylül’e büyüklüğünde 08.00-17.00 saatlerinde ulaşım biricik şeritten kontrollü sürdürülecek.

Sivas-Zara yolunun 45-51. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik meni ve işaretçilerine ilgi etmeleri ehemmiyet taşıyor.

Hakkari- Yüksekova yolunun 67-77. kilometrelerinde munsap ve yaya kaldırımı çalışması zımnında muvasala mukassem yolun aynı bölümünden iki taraflı gerçekleştiriliyor.

Sinop- Boyabat yolunun 51. kilometresinde köprülü kavşak imal çalışmaları cihetiyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Nevşehir-Aksaray yolunun 16-22. kilometrelerindeki imal çalışması dolayısıyla ulaşım bölünmüş yolun ayrımsız bölümünden iki yönlü bitmeme ediyor.

Share: