Mecnunca, Türk Sivil Cemiyet Kuruluşu temsilcileriyle buluştu

Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Delimsirek, Viyana’bile planlı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Almanak Konferansı’nda anne konuşmacı namına katıldı.

EBRD vasıtasıyla Yeşil Kent zar edilen Gaziantep’i künde fail Komutan Fatma Delice, Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil sanayi, yeşil enerji, atıkların ayrışması kabil çevreci konularda yaptığı çalışmaları, başka yeşil kent temsilcilerine anlattı. Başbuğ Delimsirek, yıllık konferansta yaptığı konuşmada, İmar, Erişim ve İklim Master Planları’nı beraber yürüttüklerini belirterek, Gaziantep’te yapılan endüstri atıklarının çevreye beis vermemesi, yeşil erişim, doğalgazlı otobüse geçiş, bisiklet yolları, bisiklet kullanımının dolgun taşıma sistemine entegrasyonu, güneş erke santralleri, hidrojenli otobüsler üzere enfrastrüktür çalışmaları ve projeleri konularını anlattı.

Viyana’de mevcut hidrojenli otobüs tesiste incelemelerde bulundu

Viyana’üstelik hayata geçirilen çevreci yatırımlar ve ferah örnekleri inceleyen Başkan Fatma Delice, şehirde bakım veren hidrojenli otobüs tesisine bile ziyarette bulundu. Burada enfrastrüktür, işleyiş ve himmet prensipleri hakkında teknik ekibiyle bu arada vukuf aldı. Atıktan sanata konferans yönüyle dolay plana sâdır Spittelau Atılmış Yakma Tesisi ve Havza Isıtma Pompası alanında incelemelerde mevcut Fatma Delicesine, tesisin kapasitesi, çevreci çalışma prensipleri ile ilişik rey alışverişinde bulundu. Elan sonrasında Viyana Kullanışlı Ulum Üniversitesi’ni mülakat fail Mecnunca, burada yetkililerden çevreci proje ve uygulamalar hakkında vukuf aldı.

Atmaca, Türk Sivil Topluluk Kuruluşu temsilcileriyle buluştu

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliğinde Türk sivil sosyete kuruluşu temsilcileriyle aynı araya mevrut Delimsirek, burada yaptığı konuşmada, şehremini namına göreve başladığı Gaziantep’te uslu şehir planlaması, yeşil site, kültürel mirasın korunması ve sığınmacı konularında dünyaya emsal gösterilebilecek aynı belediyecilik modeli meydana getirdiklerini rapor etti. Kültürel mirasın ülkeler ve toplumlar üzere önemine dikkati çekici Delicesine, Gaziantep’in gastronomi alanında UNESCO şehri olduğunu, bire bir zamanda antika kent statüsüne sahip müzeler şehri olduğunu dile getirdi.

“Kültürel miras yeryüzü iri gücümüz. Bundan Sonra şunu söylemiyoruz, ne büyüklüğünde adam başına sakıt milli geliriniz varsa o kadar zenginsiniz. Bundan Sonra diyoruz kim hangi kadar kültürel mirasın var ve hangi kadar erişmiş koca gücün var. İkisinde da hamdolsun haddinden fazla zenginiz.” değerlendirmesinde bulunan Mecnunca, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin belediyecilik modeli olan Gaziantep modelinin dünyaya emsal oluşum edeceğini sözlerine ekledi. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Şair Ceyhun de çokça taraflı tıpkı şehir olan Gaziantep’in Viyanalılar tarafından daha gür tanınması amacıyla buradaki Türk toplumuyla sakil bir himmet sürdüreceklerini belirterek, Avusturya’bile Gaziantep’e cömert site olabilecek çok sayıda sunturlu kentin bulunduğunu dile getirdi. – GAZİANTEP

Share: