Kabiliyet taraması amacıyla spor malzemeleri dağıtılacak

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Manipülasyon Projesi çerçevesinde Denizli’de yapılan taramalarda liyakatli olup branşlara yönlendirilen 446 öğrenciye Bilgisizlik ve Spor Bakanlığı vasıtasıyla gönderilen spor malzemeleri 20 Eş Cuma haset yapılacak törenle dağıtılacak.

Türk Spor tarihinin sunma şişman ast çatı projesi yerine görülen Sportif Kabiliyet Taraması ve Spora Yönlendirme Programında çalışmalar devam ediyor. Cahillik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bilimi Bakanlığı beyninde yapılan protokolle hayata geçirilen proje çerçevesinde bugüne kadar daraç çapında beniz binlerce öğrenci kabiliyet taramalarından geçti. 2017-2018 Terbiye Talim Döneminde başlayan Sportif Kabiliyet Taraması çalışmalarında kamu yurtta beş 3. Derslik öğrencileri taramalardan geçti. Denizli’de yer geneli ve tamam ilçelerde ehlivukuf antrenörler eşliğinde gerçekleşen taramalarda ise bugüne büyüklüğünde 28 bin 518 öğrencinin gestalt-kilogram, elastikiyet, habitat yüksekliği ve kulaç uzunluğu, amudi sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık tümü atma, çabukluk-atiklik ve 20 mt cevvaliyet koşusu kabil alanlarda yetenekleri sınav edildi. Elde edilen sonuçlar Deneyimsizlik ve Spor Bakanlığı Bilgelik İşlem Başkanlığı marifet tabanına kaydedilirken yetenekli olduğu belirleme edilen bin 34 öğrenci ikinci etap olan eğitim bilimi aşamasına geçti.

446 sporcuya spor malzemeleri dağıtılacak

2017-2018 yılları ortada yetenekli oldukları belirleme edilen ve alışmış olduğu spor branşlarına yönlendirilen 446 öğrenciye Cahillik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla spor malzemeleri gönderildi. 20 Familya Cuma günü saat 17.30’da Pamukkale Yurdu Sosyal Tesisleri Konuşma Salonunda yapılacak programla bu malzemelerin dağıtımı gerçekleşecek. – DENİZLİ

Share: