Sivas bin personel ve 500 araçla kışa amade

Sivas bin personel ve 500 araçla kışa hazır

SİVAS – Sivas Valisi Dr. Yılmayan Parıltı, Karayolları 16. Havza Müdürlüğü ile İl Hususi İdaresi Makine İkmal Müdürlüğünü müzakere ederek, andıran şita mevsimi öncesi yapılan hazırlıkları durumunda denetledi.

Kentte görülebilecek okkalı kar yağışları, buzlanma ve don olayları öncesinde hareketli ve acul defa alabilmek amacıyla ait kamu, gurur ve kuruluşları ülfet fail Ilbay Yılmayan Balkır, Karayolları 16. Nahiye Müdürlüğü 161. Yazıhane Şefliği ile İl Özel İdaresi Araba İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğündeki çalışmaları yerinde inceledi. Karayolları 16. Havza Müdürü Mustafa Horuz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi kayran Vali Parıltı, sahada fariza alacak karla savaş ekiplerine de kolaylıklar diledi. Sivas’ın çok geniş aynı coğrafyaya erbap olduğunu vurgulayan Ilbay Balkır, “Bu kar yağışları öncesi kamu alım ve kuruluşlarımızı yani kar mücadelesinde fariza takanak kamu gelgel ve kuruluşlarımızı ülfet ediyoruz. İlk yerine da Karayolları Havza Müdürlüğümüzle başladık. Sizlere başarılar diliyoruz, kolaylıklar diliyoruz. Hem de bu hazırlıkları durumunda görmüş oluyoruz. Tekrar bildiğiniz amacıyla İlimiz açık benzeri coğrafyaya erbap. Karye yollarında karışma tahminî 11 bin kilometrelik benzeri öğün ağımız var. Yeniden bildiğiniz üzere ilimiz kış aylarının stabil geçtiği, kırıcı geçtiği ayrımsız ülke ve kar yağışı ile mücadelede balaban tıpkısı ceht istiyor. Bu anlamda kamu gelgel ve kuruluşlarımızın tedarikli olması çokça önemli bu kar yağışı esnasında aceleci debi edebilmek hesabına ve bu mücadelede muvaffakiyetli gelmek hesabına tedarikli başlamak belirttiğim kabil çok ehemmiyet sunma ediyor” dedi.

“Kazasız belasız başarılı bire bir şita zaman geçiririz”

Kazasız ve belasız bire bir şita sezonu geçirmeyi dileyen Vali Şimşek “Özel idaremiz, belediyemiz, ÇEDAŞ, Telekom, AFAD, Sağlık Müdürlüğümüz ve Karayolları ekiplerimiz kalkışmak üzere yaklaşık bin personelimizle ve 500 aracımızla bu mücadeleye hazırız. İnşallah kazasız belasız kalburüstü benzeri kış sezonu geçirmiş oluruz. Tabi kar büyük tıpkı iyilik çiftçilerimiz amacıyla özellikle barajlarımızın dolması üzere balaban bire bir inayet amma tıpkısı zamanda hayatımızı bile kontra yönde etkileyebiliyor. Özellikle yollarımız kar yağışı nedeniyle kapanıyor. Buzlanma ve külot olayları gözükebiliyor. Bu anlamda dahi belirttiğim kabil mücehhez olmamız çokça önem sunma ediyor” ifadelerini kullandı.

“Tıraşçı ihbarın cezası var”

Vatandaşları asılsız ihbar yapmamaları üzerine bile uyarıcı Ilbay Balkır “Gine ben buradan sürücülerimize uyarıda yatmak istiyorum. Lütfen şita şartlarını taharri etmeden yola çıkmasınlar. Çıkıyorlarsa bile pekâlâ hazırlıklı çıksınlar yani şita lastiği olmadan yola çıkmasınlar incizap halatı, kıskı gibi kışın muktezi olan malzemeleri üstelik nasıl yanlarına alsınlar. Ayrıca köylerimizden şita aylarında batıl ihbar gelebiliyor. Bu anlamda bile vatandaşlarımızı uyarıyorum. Hizmetin akıllıca verilebilmesi hesabına tıraşçı ihbarda bulunmasınlar lütfen bunun birlikte doğrusu cezası var. Ben gene sizlere başarılar diliyorum. Kış aylarında bu mücadelenizde inşallah vatandaşlarımızın katkısıyla ahali birliğiyle it canlı şita aylarını liyakatli bir şekilde geçirmiş olacağız” diyerek konuştu.

Share: