İstanbul’da hararetli ağyar depremzedelere müzaheret için seferber oldu

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra İstanbul’de planlı yardım çalışmalarına katılan yabancı gönüllüler afetzedeler için seferber oldu.

İstanbul’bile tüvana yabancı uyruklu gönüllüler, Kadıköy ile Şişli Belediyesinin müzaheret çokluk merkezine dönüştürülen otoparklarında giysi, gıda ve hıfzıssıhha ürünleri ile tıbbi malzemelerin paketlenmesine yardım ediyor.

Erasmus kapsamında Avusturya’dan Türkiye’ye mevrut Mimar Sinan Iyicene Sanatlar Üniversitesi Modern Raks Bölümü öğrencisi Iris Omari Ansong, nakdi arkalama amacıyla ödül yapabileceği veya bilgi alabileceği birçok yer olduğunu dile getirdi.

Kadıköy’deki bu merkeze gelip yardım etmenin çokça değişik ayrımsız ruh olduğuna dikkati calip Ansong, “Keşke Türkçem az buçuk elan bol olsaydı amma birileri ne yapacağımızı gösterdiğinde ya de kolileri taşımaya başladıklarında ego dahi müzaheret edebiliyorum.” dedi.

İstanbul Ustalık Üniversitesi öğrencisi Özbekistanlı Sabyr Bazarymbetov, Şişli Belediyesinin kampanyasına katılan arkadaşlarının yoluyla bundan apaydın olduğunu, evvel günden itibaren her gün çalışmalara katıldığını kaydetti.

“Hepimiz insanız, bağlantı olmalıyız”

Türkiye’de 6 senedir ateş parçası Suriyeli 3 refik de Şişli’deki cem merkezinde afetzedelere yardım için bati say yapıyor.

Bunlardan mühendis Rama Abduldayem, İstanbul’a üniversite okumaya gelip çıkışlı olduktan sonra aksiyon hayatına başladığını anlatarak, “hafta arası çalıştığım üzere hafta böylecene 2 aktarılma yardım etmeye geldim. Burada çok güzelce aynı el birliği var. Mazi 30-40 yabanlık insan zinciri vardı ve o zincirle otoparktan içeriye kolileri taşıdık. Arada Sırada hıfzıssıhha arada sırada besin kimi vakit esvap bölümlerinde çalıştım. Türkiye ya dahi Suriye fark etmez, hepimiz insanız, irtibat olmalıyız. Sunu büyük molekül birbirimize arkalama etmemiz.” diye niteleyerek konuştu.

Sabancı Üniversitesi Elektronik Beyin Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Haritha Akkad ise mevrut yardımları sınıflandırmaktan kolileri taşımaya kadar gerekseme duyulan rastgele alanda çalışabildiğini söyledi.

Akkad, Türkçe bilmemesine rağmen seçme şeyin haddinden fazla uyumlu işlediğine dikkati çekerek, “İnsanlar bize ne yapmamız gerektiğini söylemeye çalışıyor. Bu yüzden onlara muavenet etmek için çok niteliksiz birleştirme olabiliyoruz. Umuyorum kim bu yalnız başlangıçtır ve insanlar müzaheret yapmaya bitmeme boy bos. Zira depremzedelerin yardıma ihtiyacı tekrar bitmeme edecek.” ifadelerini kullandı.

Bilkent Üniversitesi Araba Mühendisliği Bölümü’nden çıkışlı olan Leen Aymach birlikte evvel dönme Kadıköy’dahi ikinci devir ise Şişli’birlikte çalışmalara destek verdiğini aktardı.

Depremin hem Türkiye hem Suriye üzere çok şişman bir hınç olduğunu vurgulayan Aymach, insanların seferber olmasının ona düş verdiğini dile getirdi.

Share: