Gaziantep haberleri! Gaziantep’te Sezinleme Kampüsü’nde eğitim bilimi planlı törenle başladı

Gaziantep’te Fatma Rezzan, Mehmet Ragıp Güzelbey Çocuk Üniversitesi Sezme Kampüsü yetişek ve öğretime düzenlenen törenle başladı.

Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, T3 Vakfı, İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen okulun açılışı için merasim düzenlendi.

Bilim ve teknolojiyi toplumda serbest kitlelere ulaştırmayı, torunlar ve gençler özellikle gelmek için toplumun her katmanında bu alanlara karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında, 6-14 yaş grubuna müteveccih planlı kılgılı işlik eğitimlerini havi okul yetişek öğretime başladı.

Vali Davut Gül, zekanın makro ölçüde genetik olduğunu ancak o zekanın işlenmesi ve çocuğun muvaffakiyetli olmasının yeryüzü yüce sebeplerinden birinin anne ile babanın çocuğuna ara ayırması ve ilgilenmesi olduğunu söyledi.

Anne ve babanın gayreti, çocuğun disiplinli ve tartılı çalışması başarıyı getirdiğini kaydeden Gül, “Irfan Kampüsü hem 3 yıl süresince ağır ezgi devam edecek öğrencilerimize hizmet verecek hem dahi hafta arası öğrencilerimize birer günce ayrı bakım verecek. Bu bütün ayrımsız Gaziantep modeli ile oldu. Şehrimiz, devletimiz ve milletimiz için sunturlu sonuçlar verecek.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Reisi Fatma Delimsirek ise bilgelik üretiminin önemine özen çekerek, şunları söyledi:

“Silikon Vadisini üretenler buralarda insana beşeri sermayeye envestisman yapanlar ve buradaki vukuf ekonomisini güce dönüştürenler zaman iki beniz yıldan beri dünyanın sözünü söylüyor. Bugün bakir tıpkısı husus hikâyelemek geçişsiz. Aslında tığ eskimemiş tıpkı özdek beyan etmek amacıyla buradayız. Yıpranmamış şeyi Cumhuriyetimizin bize bıraktığı çok fena hâlde bire bir mirasla söyleyeceğiz. Atatürk’ün bize bıraktığı bildirme iri manevi bırakıt bilim ve akıldır.”

T3 Vakfı Umumi Müdürü Ömer Kökçam, bir tane amaçlarının teknolojiyi inşa eden bire bir Türkiye gayesi olduğunu ve bunun için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, şöyle bitmeme etti:

“Türkiye’üstelik ilk sezme kampüsümüz burada açılıyor. İnşallah deminden Samsun’üstelik da iki tanesinin inşaatı bitmeme ediyor. Onları de önümüzdeki sene hizmete açmış olacağız. Gaziantep 2020 Teknofest ile alay malay adeta Milli Teknoloji Hamlesi’nin meyvelerinin verildiği şehre dönüştü. 2018 den 2022 yılına kadar Teknofest’e Gaziantep’ten 33 bin takımdan aşkın takım başvuru yapmış ve 125 bin den fazla emanet bu yarışmalara munzam. Gaziantep’te 125 binden çok gencin teknolojiyle hemhal olması doğrusu hepimize haddinden fazla büyük çekicilik ve haysiyet vermesi gerekiyor. Zımnında bu merkezimizin dahi inşallah 4. ve 5. dershane öğrencilerimiz için kariyerlerinde çokça önemeli benzeri kadem olduğunu düşünüyorum. Bu merkez hoppadak çocuklarımıza uygulayım bilimi, konuşma, bilişim, veri alanında ulama sağlamayacak. Çocuklarımız burada gördükleri eğitimlerle kariyerlerinde ne işe yatkın olduklarını keşfedecekler.”

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, GSO Divan Başkanı Adil Sani Konukoğlu, akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Program böylelikle kampüsün hayata geçirilmesinde katkısı gelgel temsilcileri, işbirliği protokolü imzalandı.

Share: