Cumhur Reisi Erdoğan, BM 77. Genel Kuruluna süzülmek için ABD’ye gitti

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak “TC-TRK” ile TSİ 20.10’da Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda düşmek üzere ABD’nin New York şehrine hareket etti.

Cumhur Reisi Erdoğan, hususi mihman olarak Şanghay İşbirliği Örgütü 22’nci Şevket Başkanları Zirvesi’ne karışmak üzere geldiği Semerkant’taki programlarını tamamladı.

ABD’nin New York şehrine giden Erdoğan’ı Semerkant Arsıulusal Havalimanı’ndan Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov, Başbakan Yardımcısı Camşid Hocayev, Dışişleri Vekil Yardımcısı Gayrat Fazilov, Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev ve değişik yetkililer uğurladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Bitkisel, Milli Defans Bakanı Hulusi Akar, Tecim Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Kağan Amut, Cumhurbaşkanlığı Defans Sanayii Başkanı İsmail Çıpa, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Baskı ve YANLIŞSIZ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tümen Sözcüsü Ömer Çelik üstelik ABD’ye gitti.

Erdoğan, ABD’üstelik BM 77. Genel Kuruluna katılacak ve ara sıra temaslarda bulunacak.

Share: