Osmaniye’de konteyner evler kurulmaya başlandı

Osmaniye’dahi taşımalık evler kurulmaya başlandı

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminde bir çok canın kaybedildiği Osmaniye’de de yaraların sarılması amacıyla deri kentlerinden arından başlanılan taşımalık kent üzere sahada çalışmalar alelacele devam ediyor

Konteynerlerin yerleştirilmeye başlandığı nahiye alarga görüntülendi

OSMANİYE Depremin vurduğu Osmaniye’bile 23 dideban dahi kurulan keçe kentlerin peşi sıra şehirde bin 370 ailenin konaklayacağı konteyner site amacıyla ast çatı çalışmaları yapılıyor hem üstelik mevrut konteynerler yerleştirilerek gücük sürede amade ağıl getirilmesi için kısık çaba sark ediliyor.

Türkiye’yi kanun boğan Kahramanmaraş depreminde yandaki ülke Osmaniye’bile 339 ev yıkıldı, 991 güç hayatını kaybetti, 2 bin 606 gönül ise yaralandı. Yüzlerce evin hasarlı olduğu şehirde ayrımsız taraftan çöküntü kaldırma çalışmaları bir taraftan bile depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla mücahede yürütülüyor. Bugüne büyüklüğünde 23 noktada kurulan otağ kentlerde vatandaşların tam ihtiyaçları karşılanırken, 122 bin metre karelik alanda da taşımalık den yıpranmamış aynı hayat alanı mensur ediliyor. Osmaniye Valiliği, AFAD, TOKİ, Osmaniye Belediyesi ve karayolları eliyle kent merkezi, Dereobası Köyü ile Fakıuşağı Mahallesi arasındaki alanda yapımı sürüyor. Istinatgâh düzenlemesi, madun çatı çalışmaları yapılan bölgede konteynerler getirilerek yerleştirilmeye başlandı. Toplamda bin 370 nüsha taşımalık kurulacak alanda, depremzedelerin tekmil ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Zelzele sonrasında evleri yıkılan ve yoğun hasar düz depremzedeler ailelerin yerleştirileceği kullanılmamış oluşturulan taşımalık kentte, eskimemiş konutlar yapılana kadar yaşamlarını sürdüreceği tabir edildi.

Konteyner kentte bitmeme fail icraat, İhlas Bili Ajansı ekibi tarafından dron ile alarga da görüntülendi.

Share: