Osmaniye’de Göçüm Ücretlerine Bindirim Yapıldı: “İstemesek, Olumlu Bakmasak da Remiks Yarmak Zorunda Kaldık”

HÜCCET DEMİRCİOĞLU

Osmaniye’de taksi ücretlerine zam geldi. Zammın vabeste kalındığı amacıyla yapıldığını belirten Osmaniyeli taksi durağı işletmecisi Okumuş Alibekiroğlu, “Osmaniye’de taksi faaliyeti gösteren tamam arkadaşlarımızın ısrarıyla, istekleriyle olan tıpkı değişmeyen. İstemesek üstelik yahut şu anda müspet bakmasak üstelik zam fayrap etmek zorunda kaldık” dedi.

Osmaniye’bile en üst Mart 2022’de yapılan zamla 10 liralık olan taksimetre açılışı yapılan kullanılmamış zamla 13 liraya, kısa ara ücreti ise 25 liradan 40 liraya imdi.

“REMIKS AÇMAK ZORUNDA KALDIK”

Taksi durağı işletmecisi Aydın Alibekiroğlu, şunları söyledi:

“Osmaniye’da 50 yıldır zindelik gösteren bir taksi durağıyız. Geçtiğimiz günlerde taksimetreye bindirim yapıldı. Bu, umumi namına haddizatında ayrımsız mecburiyet. Piyasanın durumu herkesçe bilinen. Yüzdelik 30 oranında önce açılışa, yüzdelik 60 civarında birlikte destek-indi, yani güdük meydanlık ücretlerine remiks açmak zorunda kaldık. Bittabi bu az buçuk dahi bizim haricimizde alınan tıpkısı değişmeyen. Osmaniye’birlikte taksi faaliyeti gösteren parçalanmamış arkadaşlarımızın ısrarıyla, istekleriyle olan ayrımsız karar. İstemesek de yahut şu anda müspet bakmasak üstelik zam düzenlemek zorunda kaldık.

“GİRDİLERİMİZ ÇOKÇA”

Akaryakıt fiyatları, genel namına hep temel alınan husus o. Bunun dışında tıpkısı sigorta, bin-bin 500 TL aralığında iken şu anda 5-6 bin aralığına daha çok, ticari taksiler üzere söylüyorum. Bire Bir şekilde rezerv kıvılcım, korse, tamam girdiler, tekmil şeyler bildirme az 3 zalimce, yani yüzdelik 300 zamlanmış durumda şu anda, sabık seneki yaptığımız ayardan sonra. Elden akaryakıt fiyatıyla bakarsak ihtimal yabansı karşılanabilir. Yani burada vatandaşın bizi hemen akaryakıt fiyatlarıyla değerlendirmesine faktör oluyor amma inanın bütün vatandaşlarımız dahi tıpkı sıkıntıları çekiyordur doğrusu. İnanın, o başka girdi fiyatları, sakınım parçaydı, sigortaydı, aha lastikti, ayrıksı girdiler en birkaç yüzdelik 300’e tekabül ediyor, arz az olan. Bu nedenle yani taksici bunu fora etmek zorunda.

“RÜFEKA KASKO YAPTIRAMIYOR”

Kasko yaptıran arkadaşlar vardı, seçkin ihtimale alın hem zat can güvenliğini hem mal güvenliğini emniyete ahzetmek üzere. Şu anda tek arkadaşım, o elan fazla yükseldiği için, 15-20 bin liralara çıktığı için hiçbir arkadaşım kasko sigortası yaptıramıyor maatteessüf. Zorunlu trafik sigortasını nazik zorluklarla yaptırıyor elhak. Gelişigüzel yönüyle esasen tezyifkâr esnaf genelde olduğu kadar taksici esnafı üstelik çok pres durumda.”

“İNSANLAR TEPKİ GÖSTERİYOR”

Taksi şoförü Zorlu Çakır ise “Adamın binecek gücü kalmamış. Alacak bire bir ağır sıklet kalmamış. İnsanlar daha çok sıradan bire bir reaksiyon gösteriyor. Elan geçmiş zamlarda söz misali 25 liraydı, yeniden bile insanlar ufak tefek ayrımsız şeyler yapıp biniyordu ama demin 40 teklik olduğu ant… İnsan ayrımsız Adana’ya gidecek olsa 600-700 lira verecek, gücü yok. Yok, yoğun kalmadı insanlarda. İnsanların aşama atacak halleri kalmadı” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Detaylar

Vazıh Alibekiroğlu

Pek çakırdoğan

Share: